Swapfiets Logo

Het concept is simpel: voor een vast bedrag per maand, krijg jij een fiets. Wij zorgen ervoor dat 'ie het altijd doet. Kortom, geen gezeik en een altijd werkende fiets.

Client: Swapfiets
Website: swapfiets.nl
Date: 2017
Services: Concept, Projectmanagement

Nadat we samen met de founders het merk van Swapfiets hadden gedefinieerd, was het tijd om het logo in lijn te brengen met de gewenste uitstraling. We zochten naar een vriendelijke, easy-going, unisex & energiek logo. Na een zoektocht kwamen we uit bij Tim Bontan, die steengoed is met kalligrafie. 

Awards & regognition
Dutch Marketing Awards 2018, Nominatie Communicatie Talent 2018

Responsibilities
Concept, Projectmanagement

Deliverables
Logo

Visit site
www.swapfiets.com

Schetsen
Tijdens onze eerste meeting had Tim al meerdere voorstellen klaarliggen. Zo konden we snel itereren richting het uiteindelijke product.

Doorontwikkeling
Naast de feedback van de founders en andere stakeholders, hebben we een kort marktonderzoek gedaan onder gebruikers. Met dat in ons achterhoofd zijn we gaan doorontwikkelen.

Logo
Niet veel later hadden we ons definitieve logo. Een strak en helder logo, wat de snelheid van zowel het fietsen als onze groei symboliseert.

Internationalisering
Tijdens het uitbreiden van Swapfiets naar Denemarken, België en Duitsland, was het de vraag of we dat gingen doen onder de naam Swapfiets of niet. Tijdens de doorontwikkeling van deze logo’s, kwam er uit marktonderzoek dat de naam Swapfiets het beste uit de verf kwam. Deze logo’s zijn dus uiteindelijk nooit gebruikt.

swapcyclette
swapcycle
swapcykel
swaprad